BEMUTATKOZUNK

A RENERWIND Energetikai Kft-t magyar magánszemély tulajdonosokként, több éves tudományos igényű előkészítés és elemzés, valamint kapcsolatépítést követően hoztuk létre 2005. év őszén, kifejezetten és profiltisztán környezetbarát energia-projektek megvalósítása céljából.

Célunk a hazai viszonyok között reálisan megvalósítható, közepes méretű szélerőmű-parkok fejlesztése volt, ezen belül is kiemelten kezelve a Jánossomorja város külterületére tervezett, 5 db. szélerőműből álló parkot.
A Kft. projektfejlesztési munkája eredményeképpen 2006. évben 10MW szélerőmű kapacitás létesítésére kapott engedélyt a Magyar Energia Hivataltól.

2007. év folyamán, az immár realitássá lett erőmű-park beruházásának előkészítése során, tudatos partnerkeresés eredményeképp esett választásunk a szélerőmű parkok létrehozásában és üzemeltetésében már évtizedes tapasztalattal rendelkező BEWAG-csoportra, amely ekkor szerencsés párhuzamban magyarországi kooperációhoz keresett megfelelően felkészült hazai szélerőmű fejlesztőket. A kölcsönös szimpátia és érdekazonosság alapján cégünk így 2007. év októberében új taggal bővült, az Austrian Wind Power GmbH (100%-os BEWAG leányvállalat) személyében.

2008. év nyarán felépítettük a Jánossomorja Szélerőmű Park első négy Vestas V90-2MW NH105 típusú turbináját, amelyek 2008. november 1-től megkezdték próbaüzemüket és 2008. december 1. napjától kereskedelmi üzemben szolgáltatnak villamos energiát.
2010. év őszén parkunkat újabb erőművel bővítettük, amely 2011. január 1-jén kezdte meg üzemszerű működését.

Ezen öt erőmű a hazai elektromosenergia-ellátórendszerhez viszonyítva csepp a tengerben, azonban a 10 Megawatt beépített teljesítmény nagyságrendje érzékelhetővé válik, ha úgy tekintünk rá, hogy e park képes lenne a mellette fekvő kisváros teljes lakossági villamosáram-igényét kielégíteni. Ezzel a hazai szélerőmű piacon az erős középkategóriához számíthatjuk magunkat.

A Renerwind Kft. önállóságát, arculatát és hazai jellegét ugyanakkor a mai napig megőrizve büszke arra, hogy példaértékű együttműködést tudott kialakítani határon átnyúló szakmai és napi munkakapcsolattal, amelynek eredménye tiszta és környezetbarát energia. Méretünkből adódóan nem túl nagy, de határozott és követendő lépés Földünk jövőjének szolgálatában, amelyre osztrák kollégáink is elismerőleg tekintenek.
Törekszünk arra, hogy üzemeltetési és fejlesztési politikánk egésze során a társadalmi felelősség teljes tudatában, CSR vállaltként működhessünk.

A tulajdonosi kör elkötelezett a fenti cél érdekében, magunk részéről ennek megvalósítását szakmai karrierépítés szempontjából is elsődleges preferenciának tekintjük.
Ennek megfelelően céljaink a megalakulás óta változatlanok: vállalható nagyságrendben, magunk és környezetünk számára is élhető körülmények között szeretnénk az ország földrajzilag alkalmas részén további szélerőműveket létrehozni, ill. tapasztalatainkat a megújuló energiatermelés egyéb területein is, projektfejlesztés során kamatoztatni.